Friday 31 August 2007

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ!

Δεν είμαι καθόλου πολιτικοποιημένη. Καθόλου, όμως. Μου προκαλούν απέχθεια όλοι οι πολιτικοί, ειδικά αυτοί με τις μεγάλες κοιλιές... Συνειδητοποίησα πόσο υποκριτές είναι όλοι το 2000, όταν ο Λαλιώτης, ως Υπουργός Δημ.Έργων τότε, και η Μπακογιάννη σφαζόντουσαν για τα δημόσια έργα για την Ολυμπιάδα, αλλά μιλάμε σφαζόντουσαν...Είχε φτάσει και σε προσωπικό επίπεδο, και καλά...Της είχε "βρίσει" τον πατέρα Μητσοτάκη, του έλεγε ότι έχει χτίσει 15 βίλες και 38 πισίνες με τα λεφτά από τις μίζες που πήρε, κλπ. Κι ένα ωραίο βράδυ, στο μαγαζί που δούλευα τότε ως μαγείρισσα, σκάει μύτη μία παρέα για φαγητό που αποτελείτο από μεγαλοεκδότη και τη γυναίκα του, γυναίκα μεγαλοπειχειρηματία με τον άντρα της και...Λαλιώτη και Μπακογιάννη με τα στεφάνια τους, οι οποίοι είχαν κάτσει και δίπλα δίπλα και αστειεύονταν και κάνανε χαριτομενιές και άντε δώσ'του στην υγειά μας και στα κορόιδα τους Έλληνες που μας πιστεύουν! Παιδιά, ήρθε η ώρα να ψηφίσουμε τα μικρά κόμματα. Δε λέω ότι είναι καλύτεροι, ίσως να είναι και πιο επικίνδυνοι επειδή διψούν πολύ για εξουσία και δεν την έχουν αποκτήσει ποτέ. Αλλά, αν μη τι άλλο, πολύ γουστάρω να δω τον Καραμανλή να πρέπει να φιλήσει τα πόδια της Παπαρήγας για να σχηματίσει κυβέρνηση ή τον Παπανδρέου να συζητάει με τον Καρατζαφέρη για το αν θα δώσει το Υπουργείο Πολιτισμού στην Έφη Σαρρή! Τουλάχιστον, αν φτάσουν όλοι στην απόλυτη ξευτίλα, ίσως τελικά μείνουν στη επιφάνεια κάποιοι λίγοι που είναι ευσυνείδητοι κι απαλλαχτούμε από την βρώμα και τη δυσωδία. Γι'αυτό λοιπόν, ψηφίστε τους μικρούς. Αφήστε που πιστεύω ότι αν γίνει Υπουργός Πολιτισμού η Έφη Σαρρή, θα δείξει μεγαλύτερο σεβασμό στην Αρχαία Ολυμπία απ'ότι ο Βουλγαράκης...αν και είχε δίκιο ο άνθρωπος, μόνο κάτι δένδρα κάηκαν...

ΠιΕς: Κάποια στιγμή ο Κ. Στεφανόπουλος είχε φύγει από τη ΝΔ κι είχε φτιάξει ένα κόμμα, το ΔΗΑΝΑ νομίζω. Δεν πήγε καλά στις εκλογές και το διέλυσε. Αφού, πρώτα, επέστρεψε 8 εκ. δρχ. που είχαν περισσέψει από την επιχορήγηση που δίνει στο κράτος στα κόμματα για τον προεκλογικό αγώνα, γιατί όπως είπε σε μία συνέντευξή του μετά από πολλά χρόνια που ήταν πλέον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, "δεν ήταν δικά μου τα λεφτά, ήταν του κράτους, έπρεπε να τα επιστρέψω αφού δεν τα χρησιμοποιήσα". Φαντάζομαι ότι θα είχε φάει πολλή μούτζα από τους πολιτικούς-συναδέλφους του.

Sunday 26 August 2007

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ:

ΑΝ ΛΕΓΑΜΕ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥΣ) ΟΤΙ ΟΙ ΕΣΤΙΕΣ ΦΩΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΔΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ, ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΛΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ;

Monday 20 August 2007

Thursday 16 August 2007

πάμε πιο πέρα

Περίεργη νύχτα η αποψινή. Πρώτη φορά αισθάνθηκα πως δε φτάνει αυτή η αγάπη. Σα να βαλτώσαμε, σα να μεγαλώσαμε σ' ένα καλοκαίρι μέσα και δεν προλάβαμε να το αφομοιώσουμε. Κουβαλάμε μια θλίψη και είμαστε τόσο τυχεροί που μπορούμε και τη μοιραζόμαστε, αλλά μοιάζουν τα πρόσωπα πιο σκοτεινά. Θυμηθήκαμε τα βράδια σ'εκείνο το μπαρ που όλα έμοιαζαν αλλιώτικα, με τον kosmo μου να παίζει τα γνωστά του διαμάντια σ' ενα μαγαζί που δεν τράβαγε, αλλά δε μας πείραζε. Χορεύαμε. Και πίναμε. Κι ήταν ο χώρος δικός μας. Θυμήθηκα μετά, Κυριακές, να τρώμε βρώμικο στη Χαμοστέρνας με τη φίλη που τώρα δε με θέλει πια, κι εγώ της έκανα το χατήρι να το δεχτώ και δεν της είπα ούτε χρόνια πολλά σήμερα που γιορτάζει. Ούτε τηλέφωνα δεν ήθελα να πάρω. Είπα ψέμματα πως έχασα το κινητό μου για να μη χρειαστεί να απαντήσω ή να μιλήσω.
Αγαπάω το καλοκαίρι, αλλά το φετεινό νομίζω βάλθηκε να μου αλλάξει γνώμη. Πώς φτάσαμε στο Δεκαπενταύγουστο; Δε θυμάμαι τίποτα πέρα από φωτιές και δουλειά.
Λέγαμε λοιπόν με τη frosoula πως χρειάζεται κάτι να μας ταρακουνήσει, αλλά δεν ξέρουμε τι. Μια σκέψη ήταν η δουλειά στην Αφρική, στην Αιθιοπία συγκεκριμένα. Άλλη ήταν η Νότια Ευρώπη, δυτικότερα όμως, Ιβηρική. Στην απότομη προσγείωση λέγαμε απλά πιλάτες από Σεπτέμβρη, 2 φορές τη βδομάδα, για να σφίξουν οι κώλοι και να φύγουν οι τοξίνες.
Το σπίτι, να αυτό είναι. Όταν βρω σπίτι επιτέλους όλα θα είναι καλύτερα. Θα έχω να φτιάξω σπιτικό και οι μαζώξεις θα γίνονται σε καινούργιο σαλόνι, ίσως και να ξαναπαίξουμε κωλοτρυπίδα και δολοφόνο.
Μπορώ γαμώτο να σας δω να γελάτε ξανά; να γελαμε ξανά;
Αλλιώς να φύγουμε, για ένα χρόνο, δυο χρόνια, όσο, αλλά όλοι παρέα, εγώ δεν αντέχω χωρίς.
Κι ας είπε κάποιος πως είμαι "όπου φυσάει ο άνεμος", εγώ ξέρω πως είμαι το ακριβώς αντίθετο. Με την άγκυρα στην άμμο. Να πάμε το βυθό λίγο πιο πέρα όμως. Δέχομαι

Saturday 11 August 2007

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ/ΚΑΛΟ ΘΕΡΙΝΟ ΑΠΟΨΕ/ΚΑΛΟ ΡΕΠΟ ΑΥΡΙΟ

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

Επεισόδια με τραυματισμούς σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής στην παραλία του Αγίου Κοσμά μεταξύ λουομένων και υπαλλήλων της ιδιωτικής εταιρίας, που διαχειριζόταν την πλαζ, πριν αποδοθεί στον Δήμο Ελληνικού.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες -λουόμενους και εργαζόμενους του δήμου- λίγο μετά τις 9.30 κι ενώ από διμήνου ο δήμος είχε πετύχει να «ανοίξει» την πλαζ στους πολίτες, εκτοπίζοντας την εταιρία διαχείρισης ως παραβιάζουσα το διάταγμα περί κοινοχρήστου των παραλιών, εμφανίστηκαν στον Αγιο Κοσμά περί τους 50 ανθρώπους κρατώντας τσεκούρια, μαχαίρια και κατσαβίδια και συνεπλάκησαν με τους λουόμενους.

«Κατέβασαν το τεράστιο πανό με το σύνθημα 'Η παραλία αποκτήθηκε με αγώνα. Την προσέχουμε σαν το σπίτι μας', που είχε αναρτήσει ο δήμος σε οπτικά προσβάσιμο σημείο της πλαζ κι έστησαν στην είσοδο ταμειακή μηχανή, απαιτώντας από τους λουόμενους να πληρώσουν αντίτιμο» δήλωσε η σύζυγος του δημάρχου Ελληνικού.

Επιβλέποντες υπάλληλοι του δήμου και δημότες, που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην πλαζ, ήρθαν αντιμέτωποι με τους «εισβολείς», εκφράζοντας τις διαμαρτυρίες τους και επιχειρώντας να καθίσουν επάνω στο αποκαθηλωμένο πανό.

«Πάνω στη συμπλοκή, οι υπάλληλοι της εταιρίας χρησιμοποίησαν τα όργανα που είχαν φέρει μαζί τους, τραυμάτισαν κάποιους δημότες. Με την παρέμβαση της Αστυνομίας, το επεισόδιο έλαβε τέλος και αρκετοί οδηγήθηκαν στο τμήμα της περιοχής για προανάκριση» καταλήγει η κ. Κορτζίδου.

Η απόδοση της πλαζ του Αγίου Κοσμά στη διαχείριση του δήμου έγινε στις 11 Ιουνίου, ως αποτέλεσμα συλλογικής διεκδίκησης των ΟΤΑ Αττικής με επικεφαλής το δήμαρχο Ελληνικού, ο οποίος έκανε απεργία πείνας. Μετά την αποκαθήλωση από συνεργεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των κιγκλιδωμάτων που κρατούσαν περιφραγμένη την παραλία, ο δήμος τοποθέτησε ομπρέλες και έθεσε την παραλία στην ελεύθερη χρήση όλων των πολιτών.

Ωστόσο, όπως δήλωναν λουόμενοι, αμέσως μετά την ψήφιση -προ δεκαημέρου- στο δημοτικό συμβούλιο του Ελληνικού για σφράγισμα όλων των επιχειρήσεων, που λειτουργούν στην ακτογραμμή δικαιοδοσίας του δήμου, οι ενοχλήσεις από εκπροσώπους της συγκεκριμένης ιδιωτικής εταιρίας άρχισαν να γίνονται πιεστικές.

Αντίδραση από ΚΚΕ, ΣΥΝ

«Οι βιαιοπραγίες των μπράβων των επιχειρηματιών σε βάρος των λουομένων στην παραλία του Ελληνικού πρέπει να καταδικαστούν απ' όλο το λαό. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της» αναφέρει το ΚΚΕ και προσθέτει ότι «οι παραλίες ανήκουν στο λαό, η ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές είναι δικαίωμα. Παράνομη είναι η κατοχή και η εκμετάλλευσή τους από επιχειρηματίες. Παράνομη είναι η πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που εκχωρεί και ευνοεί την εμπορευματοποίησή τους».

Από τον Συνασπισμό ανακοινώθηκε ότι ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του κόμματος Αλέκου Αλαβάνου, Κ.Παπαδιγενόπουλος, επικοινώνησε με το διευθυντή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στρατηγό Ιωάννη Μπούτσικα και διαμαρτυρήθηκε «για την μειωμένη παρουσία της Αστυνομίας στον τόπο των επεισοδίων και για μεροληπτική συμπεριφορά σε βάρος της Δημοτικής Αρχής και πολιτών που προστατεύουν την περιουσία του Δήμου και την ελεύθερη πρόσβαση στην πλαζ του Ελληνικού».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΝ, ο κ. Μπούτσικας διαβεβαίωσε ότι αυτή τη στιγμή η δύναμη της Αστυνομίας είναι επαρκής και ότι θα τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΝ θα επισκεφθεί την πλαζ του Ελληνικού.

www.in.gr

Wednesday 8 August 2007

AΣ ΜΗ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ...


Όσοι θα πάμε διακοπές ας φυτέψουμε κι από ένα δέντρο όπου μπορούμε στη μνήμη τόσων που κάηκαν εξ αιτίας μας! Το οφείλουμε στη φύση και στις επόμενες γενιές!!

Monday 6 August 2007

TΟ ΠΑΡΟΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΩΛΕΤΑΙ?

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ?

Η ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ?

γλυκιά αρμονία :-)

Sunday 5 August 2007

flamboyant - psb



ένα από τα αγαπημένα μου ποπ τραγουδια όλων των εποχων (αφου μπήκαμε στο σερί απανωτών βίντεο! :)))))

αλλιως ''CARIOCA''



Α Π Ο Λ Α Υ Σ Η !!!!!!

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ...




ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ εξαιρετικά σε divine και patatras

Saturday 4 August 2007

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ' αγόρια μου (λιγώνομαι!!!!)



για DM & Κόσμο



για PR

πι.ες. MARTI PELLOW!!!!!!!!!!!!! kai exoun kai site! kai anikei kai stin katigoria "some age, others mature"!
http://www.wetwetwet.co.uk/

Friday 3 August 2007