Thursday 2 October 2008

ΟΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ - ΑΠΕΞΩ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 2 Οκτωβρίου 2008

Η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Μεταφραστών Πτυχιούχων Ιονίου Πανεπιστημίου (ΠΕΕΜΠΙΠ) σας ενημερώνει ότι σήμερα, Πέμπτη 2 Οκτωβρίου στις 11.00 π.μ. τα μέλη της, μαζί με τα μέλη άλλων συλλόγων επαγγελματιών του χώρου της μετάφρασης θα βρίσκονται έξω από τη Βουλή των Ελλήνων για να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο περί Ορκωτών Μεταφραστών, το οποίο θα συζητείται εκείνη την ώρα από την Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, με εισηγητές τους κκ. Συμεών Κεδίκογλου και Παναγιώτη Μπεγλίτη.

Η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Μεταφραστών Πτυχιούχων Ιονίου Πανεπιστημίου διαμαρτύρεται για την άρνηση του Υπουργείου Εξωτερικών να συμπεριλάβει στο διάλογο για τη ρύθμιση του επαγγέλματος του μεταφραστή τους αποφοίτους του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ι.Π., το οποίο είναι το μοναδικό κρατικό πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Ελλάδα που εκπαιδεύει επαγγελματίες μεταφραστές. Διαμαρτύρεται επίσης για την προχειρότητα του υπό συζήτηση νομοσχεδίου, το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις σχετικές διατάξεις του κοινοτικού δικαίου.

Για λεπτομερέστερη ενημέρωσή σας, μπορείτε να ανατρέξετε στο συνημμένο έγγραφο που απέστειλαν, από κοινού, η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Μεταφραστών Πτυχιούχων Ιονίου Πανεπιστημίου (ΠΕΕΜΠΙΠ) και η Πανελλήνια Ένωση Μεταφραστών (ΠΕΜ) στις 22 Σεπτεμβρίου 2008 στην Υπουργό Εξωτερικών, κα Ντόρα Μπακογιάννη, τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Προκόπη Παυλόπουλο και τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κασσίμη.

Το Δ.Σ. της ΠΕΕΜΠΙΠ

9 comments:

bigggerbro said...

Άντε βρε παιδιά! Μακάρι οι αγώνες σας να βγουν κερδισμένοι, στο μπουρδέλο που ζούμε! Και αν μπορούμε κι εμείς να βάλουμε ένα χεράκι, ευχαρίστως!!!

divine mitsakos said...

merci, alla skepsou oti simera mazeytikame mono 8 atoma! :-(

bigggerbro said...

αααα, ωραίος αγώνας! πώς γίναμε έτσι εμείς οι Έλληνες ρε παιδάκι μου? ή, πώς καταντήσαμε (μας κατάντησαν) έτσι? λυπηρό...

ZissisPap said...

Περισσότεροι από τους δυο, τρεις!
Αν και λιγότεροι από τους χίλιους δεκατρείς :(
Απογοήτευση και αηδία σε πιάνει με τέτοιες αντιμετωπίσεις :P

BarBonny said...

Και το χειρότερο είναι ότι δεν μας έβγαλε ο Αυτιάς. Και εμείς που νομίζαμε ότι ήταν όλος αυτιά και γι'αυτό τον λένε έτσι!
Τσάμπα καίει το dvd recorder από τις 6 το πρωί...

divine mitsakos said...

oute sto blue sky mas ebgalan! (megalo kanali...)

unapatatras said...

ψωνάρες! ε ψωνάρες!

BarBonny said...

Τα ελληνικά media είναι πολύ μικρά για εμάς... Eτοιμαστείτε για CNN!
Ραντεβού στον αέρα - οι ουρανοί είναι δικοί μας!

bigggerbro said...

Πείτε το μου, να αγοράσω dvd με μεγαλύτερο σκληρό δίσκο!!!!!!!