Wednesday 6 June 2007

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

εχθές το απόγευμα έγινε διαδήλωση από κατοίκους του Ελληνικού και άλλων δήμων για το γνωστό θέμα της παραλίας του Ελληνικού - και των λοιπών παραλιών τις οποίες εκμεταλλεύονται επιχειρηματίες, απαγορεύοντας την πρόσβαση στους μη έχοντες
κανενα καναλι δεν έδειξε πλάνα από τη διαδήλωση αυτή
ΚΑΝΕΝΑ
μόνο η ΝΕΤ έδειξε συνέντευξη του Αλαβάνου (που ήταν εκεί) αλλά με θέμα το περιβάλλον, λόγω της ημέρας!
οι εφημερίδες σήμερα τήρησαν πάλι σιγήν ιχθυός (εκτός από την ΑΥΓΗ που είχε το θέμα στην πρώτη σελίδα)
δεν πουλάει αρκετά το θέμα;
μαλλον οχι
αν δειτε στο λινκ που βάζω εδώ πόσα άτομα (πολιτικοι, καλλιτεχνες, δημοσιογραφοι) και ποσοι φορεις (κόμματα, δημοι, σωματεια) συμπαρίστανται στον αγωνα του δημάρχου (ας μην σταθουμε παλι στο ότι το κάνει για δημοσιότητα, το αίτημα είναι ΔΙΚΑΙΟ), θα απορήσετε πραγματικά για το πώς είναι δυνατόν το θέμα να περνάει στα ψηλά γράμματα!
ας ήταν κανένας ταξίαρχος με ροζ στρινγκάκι ή κανένα άλλο όπου θα εμπλεκόταν η σεξουαλική ταυτότητα κάποιου, και θα βλέπαμε όλοι μαζί τα ρεπορτάζ να μην προλαβαίνουν το ένα άλλο...

το λινκ είναι το εξής : http://elliniko.gr/article.php?id=578


Μήνυμα του Δημάρχου στους κατοίκους του Δ. Ελληνικού

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΪΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!
Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,
Για τρεις σχεδόν εβδομάδες το ζήτημα της παραλίας του Ελληνικού είναι στη δημοσιότητα μαζί με την κατάσταση που επικρατεί και σε πολλές άλλες ακτές του Σαρωνικού.
Έχοντας υπ΄ όψη την εμπειρία του παρελθόντος, δεν πρέπει να αφήσουμε να «καταλαγιάσει» ο θόρυβος και να ξεχαστεί το θέμα.
Η περίοδος είναι εξαιρετικά σημαντική.
Η πίεση που αναμφισβήτητα ασκεί η δημοσιότητα στους αρμόδιους κρατικούς φορείς που διαχειρίζονται την παραλία του Αγ. Κοσμά δεν είναι ακόμα αρκετή για να τους υποχρεώσει να δώσουν λύσεις.
Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με πολύ μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων από το δήμο μας και από αλλού.

Ως δημοτική αρχή ασκούμε ήδη αυστηρά τις αρμοδιότητες που έχουμε σχετικά με τις άδειες λειτουργίας των επιχειρήσεων στην παραλία (σφραγίσματα, ανάκληση αδειών κλπ).
Οι διαδικασίες όμως αυτές είναι εξαιρετικά χρονοβόρες και δεν οδηγούν από μόνες τους στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Γι αυτό ζητάμε από την κυβέρνηση να παρέμβει ώστε να λυθούν οι συμβάσεις του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά με τις επιχειρήσεις που καταλαμβάνουν σημαντικά τμήματα της παραλίας μας, μεταξύ των οποίων και η οργανωμένη πλαζ και οι χώροι αυτοί να αποδοθούν στο δήμο.
Η μαρίνα που φιλοξένησε τους ιστιοπλοϊκούς αγώνες της ολυμπιάδας του 2004 με τις εγκαταστάσεις της να παραμείνει δημόσια και ναυταθλητική, να μην χτιστεί τίποτα επιπλέον από την ήδη υπάρχουσα δόμηση, το υπόλοιπο τμήμα του Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας μετά τη μαρίνα να αποδοθεί στο δήμο, να καθαιρεθεί η περίφραξή του.
Για τα αιτήματα αυτά κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας.
Συντονιζόμαστε με άλλους δήμους και κοινωνικούς φορείς σε ένα μέτωπο αλληλεγγύης, συμπαράστασης και διεκδίκησης.
Στα πλαίσια αυτά η απεργία πείνας που ξεκίνησα από την Παρασκευή 18/5 είναι μια ξεχωριστή ενέργεια!
Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,
Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε.
Θα δοκιμαστούμε όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, όμως θα νικήσουμε!
Ταυτόχρονα όχι μόνο δεν θα παραμελήσουμε αλλά αντίθετα θα εντείνουμε τις προσπάθειες για να ανταποκριθούμε και στις άλλες υποχρεώσεις που έχουμε ως διοίκηση του δήμου.
Έχουμε μεγάλες αντοχές και εφεδρείες γιατί μας στηρίζετε εσείς.

3 comments:

Betty said...

@divine:
"ας ήταν κανένας ταξίαρχος με ροζ στρινγκάκι ή κανένα άλλο όπου θα εμπλεκόταν η σεξουαλική ταυτότητα κάποιου, και θα βλέπαμε όλοι μαζί τα ρεπορτάζ να μην προλαβαίνουν το ένα άλλο...".

***

Bεβαίως καλό μου, διότι αυτή η είδηση θα μας γαργαλούσε το υπογάστριο. Σαν τις καταπιεσμένες χρόνια, συμπλεγματικές συμπεθέρες που χασκογελάνε με τις χυδαιότητες των ηθοποιών στις Επιθεωρήσεις του Δελφιναρίου...

kotopoulospaniola said...

Μα, αγάπη μου, η παραλία δεν ανήκει σε σένα! Ανήκει σε αυτόν που πήγε κι έχτισε ένα κακόγουστο κτίριο εκεί που κάποτε είχε αμμουδιά κι έφτιαξε πάρκινγκ εκεί που κάποτε ήταν βοτσαλάκια...Όχι, αγάπη μου, δεν είναι δική σου η παραλία!

unapatatras said...

είναι πολλά τα λεφτά άρη...