Friday 14 March 2008

οι απεργιες ειναι καταχρηστικες, η απώλεια των χρηματων των ταμειων και οι αυξησεις οχι



Ο Κ.Καραμανλής τόνισε: «Ένα είναι βέβαιο, κανείς δεν δικαιούται να κάνει κατάχρηση της επαγγελματικής του θέσης και της θέσης που του έχει εμπιστευτεί η κοινωνία για την εξυπηρέτησή της, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Αυτό είναι αυτονόητο και πασιφανές».

Αυτά είχε να δηλώσει από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός μας... Η κατάχρηση της εξουσίας που εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός στα χέρια του δεν τον αφορά. Το γεγονός πως δούλεψε το λαό για να εκλεγεί ενώ τώρα κάνει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που έταζε, δεν τον αφορά. Η αισχροκέρδια, η ασυδοσία κυβερνητικών, πολιτικών, δικαστών, δεν τον αφορά. Τα σκάνδαλα και τα ομόλογα με τα λεφτά του κοσμάκη δεν τον αφορούν. Μόνο οι απεργοί είναι εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Αυτός το υπηρετεί!

Με εξοργίζει, με κάνει τρελό, για πόσο ηλίθιους μας περνάνε; (ή πόσο ηλίθιοι είμαστε;)

Αρνούμαι να εξοργιστώ με τους απεργούς. Όταν υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα, καλό είναι να βλέπουμε την πηγή του προβλήματος κι εκεί να στρεφόμαστε. Γιατί είναι δύσκολο να το καταλάβουμε αυτό;

2 comments:

Betty said...

1) Απεργούν οι γιατροί, διαμαρτύρονται άπαντες πως αναβάλλονται τα χειρουργεία (ασθενείς δεν κινδυνεύουν, αυτό είναι προβοκάτσια, υπάρχει προσωπικό ασφαλείας - είναι προφανές) και μεις ΔΕΝ διαδηλώνουμε μαζί τους για αξιοπρεπείς αποδοχές και για καλύτερη ΥΓΕΙΑ.

2) Απεργούν οι καθηγητές, διαμαρτύρονται άπαντες πως χάνουν διδακτικές ώρες τα παιδιά την ΙΔΙΑ ακριβώς στιγμή που απαξιώνουν το δημόσιο σχολείο αντιμετωπίζοντάς το όχι ως πηγή γνώσης αλλά ως αναγκαίο μεταβατικό στάδιο για τα ΑΕΙ. Εμείς, πάλι ΔΕΝ διαδηλώνουμε μαζί τους για αξιοπρεπείς αποδοχές και για καλύτερη ΠΑΙΔΕΙΑ.

3) Απεργούν οι οδοκαθαριστές που στα 50 και στη σύνταξη ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΕΣ(οι "σκουπιδιαραίοι", γι αυτόν τον ρατισμό άραγε ποιος θα μιλήσει? αναρωτιέται σήμερα η Μπακομάρου στα Νέα), κινδυνολογούν όλοι και ομιλούν περί επιδημιών κ.λπ. ως επιφανείς επιδημιολόγοι στα κανάλια.

4) Απεργούν οι εναερίτες της ΔΕΗ που παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορώνα γράμματα, προβάλλουν τα ΜΜΕ το νήπιο με το αναπνευστικό που κινδυνεύει να πεθάνει γιατί δεν τροφοδοτείται με ρεύμα το μηχάνημα του οξυγόνου του, αντί να καλέσουν τον Εισαγγελέα για να παραπέμψει σε δίκη τους γονείς του ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΝΟΗΣΑΝ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΖΟΜΕΝΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ. Σε διακοπή ρεύματος δηλαδή τι θα έκανε? Επειδή εγώ ΕΑΝ το παιδί μου κινδύνευε θα εγκαθιστούσα δέκα γεννήτριες κι άλλες δέκα θα είχα στην καβάτζα...

Και καταλήγοντας, ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ, ΝΑΙ! ΣΕ ΗΛΙΘΙΟΥΣ, μάς λένε: Σέβομαι την απεργία σου αλλά ΜΗΝ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!
Τότε ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΕΒΕΣΑΙ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΗ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΟΥ!
ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΣ!
ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΖΗΤΑΣ ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ?

Η αποχή κάθε εργαζόμενου από τα καθήκοντά του συνεπάγεται κάποιες επιπλοκές, κάποια προβλήματα. Σύνθετη σκέψη κι αυτή? Μα τότε δεν έχεις μυαλό στο κεφάλι σου αλλά πίτουρα όπως και γω που κάθομαι και σ΄ ακούω και δεν σου πετάω γιαούρτια.

Ας τους αφήσουμε πειναλέους και ψωραλέους γιατρούς και δάσκαλους και ας περιμένουμε μετά αναβάθμιση υπηρεσιών υγείας και παιδείας. Ας εξακολουθήσουμε να βάλλουμε ο ένας εργαζόμενος κατά του άλλου, το πέτυχαν οι άχρηστοι, αυτό ακριβώς ήθελαν αντί να συμπορευτούμε, να συνδιεκδικήσουμε, να βάλουμε φωτιά και να τους κάψουμε, να γίνει μακελειό.

Την Πέμπτη ψηφίζεται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και γίνεται Νόμος του Κράτους. Το νομοσχέδιο εκείνο που εισηγείται οι βουλευτές με 17 χρόνια να θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης ύψους 4700 ευρώ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ που εμάς μας ζητούν να πάρουμε σύνταξη το 80% του μισθού μας μετά από 4ο χρόνια δουλειάς. Η κυβέρνηση προσπαθεί μέσω των συνδικαλιστών που πρόσκεινται στη ΔΑΚΕ να σπάσει το απεργιακό μέτωπο, θα τα καταφέρει άραγε?

Οι δικηγόροι εξήγγειλαν απεργία όλη την εβδομάδα, η ΠΟΕ ΟΤΑ συνεχίζει, η ΔΕΗ επίσης, ακολουθούν εκπαιδευτικοί, νοσοκομειακοί γιατροί, δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί. Είμαι στην 9η μέρα απεργίας και στις πορείες δεν συμμετείχα, κακώς.

Την Τετάρτη, 19 του Μάρτη, παραμονή της ψήφισης του νομοσχεδίου αποφάσισα να ανέβω. Οχι άλλη ανέχεια, όχι άλλη φτώχεια, όχι άλλες υποχωρήσεις, όχι άλλους εξευτελισμούς, Ο-ΧΙ-ΚΙ-Α-ΛΛΗ-ΧΑ-ΜΕ-ΝΗ-ΖΩ-Η.

bigggerbro said...

Γμ τον ιδιωτικό μου τομέα. Το 2003 (τότε δεν είχε γίνει το μεγάλο συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό?) ήμουνα κι εγώ εκεί. Τώρα, αν αύριο είμαι εκεί, θα είμαι ΜΟΝΟ ΕΓΩ εκεί από την εταιρεία μου. Τι ξεφτύλα...