Sunday 14 October 2007

Ήταν μία φορά κι έναν καιρό...

ένα κοριτσάκι. Αυτό το κοριτσάκι ήθελε "όταν μεγαλώσει να βοηθάει τον κόσμο". Σπούδασε νομικά και ενώ είχε έτοιμο γραφείο από τον πατέρα της, το απαρνήθηκε. Μπήκε σε έναν μεγάλο και γνωστό οργανισμό που προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια. Πήγε να δουλέψει σε κάτι ωραίες εξωτικές χώρες, σε χώρα που αντάρτες απαγάγουν ανθρώπους για λεφτά ή απλά για να τους σκοτώσουν, σε χώρα που οι βομβιστές αυτοκτονίας μπαίνουν σε ένα εστιατόριο, φωνάζουν "Ο Αλλάχ είναι μεγάλος" και πυροδοτούν τη βόμβα, σε χώρα που αν οι γυναίκες δεν έχουν κάνει κλειτοριδεκτομή θεωρούνται "μολυσμένες" και όπου το 40% του πληθυσμού έχει Έιτζ. Έχει κάνει μπάνιο σε ποτάμι που επέπλεαν πτώματα, την έχουν απειλήσει με χειροβομβίδα, έχει δει στρατιώτη να πυροβολεί ένα 8χρονο στο κεφάλι. Μετά ήρθε πίσω στην πατρίδα της και προσπάθησε να βρει μία δουλειά που να της αρέσει. Βρήκε μία δουλειά με καλές απολαβές, στην οποία όμως δεν κάνει αυτό που θέλει. Και προσπαθεί να βρει δουλειά σε αυτόν το μεγάλο και γνωστό οργανισμό που προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και για τον οποίο δούλεψε σε όλες αυτές τις εξωτικές χώρες, γιατί είναι σίγουρη ότι εκεί μπορεί να προσφέρει πολλά. Αλλά, δεν την προσλαμβάνουν. Μάλλον επειδή δεν είναι ικανοποιητικό το βιογραφικό της...Ή μάλλον επειδή ο υπεύθυνος προτιμά να προσλάβει την ξαδέλφη του κουμπάρου του γιου του τάδε πολιτικού, που είναι 22 χρονών κι έχει τεράάάστια εμπειρία σε αυτά τα θέματα...Και το κοριτσάκι της ιστορίας μας έχει πρόταση από διεθνή οργανισμό να πάει για ένα χρόνο στη Γενεύη να δουλέψει (και να βγάζει τα μαλλιά της κεφαλής της. Αλλά δε θέλει να πάει, γιατί θέλει να μείνει στην Ελλάδα και γιατί θέλει να προσφέρει από την Ελλάδα κι όχι από τη Γενεύη...

Εγώ, τώρα, γιατί θέλω να πάω και να δείρω τον υπεύθυνο του μεγάλου και γνωστού οργανισμού; Ε; Γιατί;

11 comments:

divine mitsakos said...

παω κι εγω να δειρω τον υπευθυνο, χαλαρα, και χωρις πληρωμή
--
πάντως αν το κοριτσακι παει στη Γενευη, εγω υποσχομαι να πηγαινω να το βλέπω :)))

kosmogyrismenos said...

Ως ΓΝΩΣΤΌΝ η Ελλάδα τρωει τα παιδιά της! Εγώ αν ήμουν στη θέση της -ή μήπως είμαι΄?- θα πήγαινα με χαρά, θα έριχνα μια ωραιοτάτη μούτζα στην Ελλαδίτσα και δε 8α ξαναματαγύριζα. Πλέον δε θέλω ούτε έλληνας να λέγομαι. όσο μεγαλώνω τόσο σιχαίνομαι την ελληνική δημοκρατία (χαχαχαχα) και τους έλληνες πολιτικούς αλλά και όλους εκείνους που κάΘΕ φορά τους ψηφίζουν. Φτύνω στα μούτρα την ωραία ( μόνο για τους ξένους-θυμηθείτε τη περίοδο των Ολυμπιακών) Ελλάδα που δε μας σέβεται και κάθε φορά προσπαθεί μόνο κακό να μας κάνει.Και ξέρετε όλοι ότι ΔΕ λέω υπερβολές. όσο για αυτό το κοριτσάκι της ιστορίας ας δουλέψει μόνο για όσους τη σέβονται. Την Ελλάδα τη σέβονται πλέον μόνο οι ξένοι...Εκείνη δε σέβεται τον εαυτό της!!

divine mitsakos said...

tha efeyges kai tha m'afines edw emena ? :((

divine mitsakos said...

kai pou tha pigaines na ziseis?
se mia xwra me aksioprepeis dimosies ypiresies, apla?
de leitoyrgei etsi, to exw zisei kai to kserw...
ekei tha soy leipei ayto poy exeis edw, ki edw soy leipei ayto poy exei ekei (an kai den eisai kai sigoyros gia to ti exei ekei, ki oxi esy proswpika, genika to lew gia toys ellines, poy synithws pane mia bdomada kapou kai nomizoyn oti to eidan kai to ezisan... allo i douleia kai i zwi ki allo oi diakopes)

telos pantwn, poly me pikrainoyn ola ayta
ayta poy pernaei to koritsaki, ayta poy pernaei o kosmogyrismenos, ayta poy pernoyn ki alloi

alla epimenw, opoios nomizei oti elyse to problima toy me tin allagi xwras (kai di entos eyrwpis), biazetai ligo

divine mitsakos said...

kai kataligw: an omws esy, kosmo moy, theleis na pas na ziseis alloy, egw erxomai mazi - afoy ti doyleia moy tin koubalaw opoy thelw :) - arkei na einai notia - oxi alli broxi parakalw...

bigggerbro said...

kotopoulaki μας,

Τον κυρ' υπευθυνομαλακοβιόλη, τον ετσάκιζα ευχαρίστως, μαζί με όλους αυτούς τους καριόληδες που πηδάνε προσωπικότητες και καριέρερες...
Του είπε το "κοριτσάκι", σε 1η φάση "να πα να..."? Ξεκινάμε από αυτήν την εμψυχωτική κραυγή (για να μην το χουμε και κρίμα στο λαιμό μας που δεν του το παμε του αρχίδουλα) και στη συνέχεια κάνουμε λιγουλάκι υπομονή γιατί τα αξίζουμε όλα αυτά που δεν μας δίνουν (ε, όσο να ναι, δεν έχει την εμπειρία μιας ανηψιάς πολιτικού, λέγω πολιτικού του κόμματος βεβαίως βεβαίως) και κάποιος καλός άνεμος θα φέρει κάποιον καλόν ανθρωπάκο (μόνο ο άνεμος, κατά τύχη τους φέρνει αυτούς) που θα δει ότι μπορεί να μην έχει την εμπειρία της 22άρας (σε τι έχει εμπειρία αυτή είπαμε;...), αλλά μας κάνει βρε αδερφέ, για το καλό του οργανισμού και όλων όσων υποστηρίζει!
Πού θα πάει κοριτσάκι;... ;-)

kotopoulospaniola said...

Αφού, να σκεφτείτε, εγώ που πάντα έλεγα στο κοριτσάκι ότι δε θέλω να φεύγει από την Ελλάδα για να πηγαίνει αλλού να δουλέψει, τώρα την παροτρύνω να πάει να δουλέψει έξω. Τουλάχιστον εκεί αναγνωρίζεται η δουλειά που κάνει και τη σέβονται όλοι. Να σας πω μόνο ότι στην 1η χώρα που πήγε, εκεί με τους αντάρτες, ήταν η πρώτη φορά μετά από δεν ξέρω πόσα χρόνια που ο αρχηγός τους δεχόταν να συνομιλεί με εκπρώσοπο του Οργανισμού, δηλαδή με το κοριτσάκι της ιστορίας, και όταν έφυγε το κοριτσάκι, ο αρχηγός των ανταρτών ΔΕΝ δεχόταν να συνομιλήσει με τον αντικαταστάτη της.
Αλλά, η 22χρονη έχει περισσότερη εμπειρία...

divine mitsakos said...

etsi einai!
ksereis posa iksera egw sta 22? :-)

kosmogyrismenos said...

ennoeitai oti δε 8α φυγω μοναχος μου. πρωτα 8α παρω τη κοτοπουλοσπανιολα να τρωω κατι τις της προκοπης. μετά 8α πάρω τον bigbroth kai olo to σοι του γιατι χωρις αδερφια δε ζεις σε 3ενο τοπο. τριτο 8α παρω και τη φροσουλα για τις δημοσιες σκεσεις- you know- 4ο τι φιλη μου την αγριπινα κι ας μη τη ξερετε για να μεγαλώσει τις επιχειρήσεις της, πεμπτο την πατατρακα μας για να συννενογιεται με το προσφιλες είδος των ισπανωνε. ΔΕ ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΟΜΙΖΩ Ε?????? ¨)))

divine mitsakos said...

emena ksexases! :((

BarBonny said...

Άτιμο πράμα η ξενητιά, αλλά κ εγώ θα έλεγα να πάει το κοριτσάκι, έστω για λίγο κ υπόσχομαι να πάω κ εγώ στην Γενεύη να το δω. Θα είμαστε σαν το ανέκδοτο με το τρένο για τη Λάρισα: Όλοι για Γενεύη, όλοι για Γενεύη!