Thursday 25 January 2007

ΚΑΤΩ ΤΑ ΚΟΥΛΑ ΣΟΥ!

ΣΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα ο νόμος 3500/06, «για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενιακής βίας» (ψηφίστηκε στη Βουλή τον Οκτώβριο 2006), στο άρθρο 4 του οποίου γίνεται σαφές για πρώτη φορά στην ελληνική νομολογία πως δεν επιτρέπεται η σωματική τιμωρία των παιδιών κατά τη διαπαιδαγώγησής τους.

Ετσι, ο Συνήγορος του Παιδιού επανέρχεται στο θέμα, γνωστοποιώντας την έναρξη ενημερ ωτικής εκστρατείας με σύνθημα: «Οχι στη σωματική τιμωρία στα παιδιά: Είναι στο χέρι μας». Στο πλαίσιο αυτό θα διοργανωθούν σεμινάρια για όσους εργάζονται με γονείς και παιδιά. Θα αρχίσει η προβολή από τους τηλεοπτικούς σταθμούς τηλεοπτικού σποτ του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, που ενέκρινε το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, και θα διανεμηθούν στα σχολεία αφίσες με το μήνυμα. «Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο, ας βγει και από τη ζωή μας».

Επίσης διεξάγεται νέα έρευνα για τη στάση των πολιτών απέναντι στη σωματική τιμωρία των παιδιών, δεδομένου ότι η τελευταία επιστημονική έρευνα, που έγινε από το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, έδειξε 2 στους 3 γονείς στη χώρα μας να ασκούν σωματική τιμωρία.

Οι ειδικοί επισημαίνουν και πάλι ότι: η σωματική τιμωρία προσβάλλει την προσωπικότητα των παιδιών, τα εξοικειώνει με τη βία, ως μέσο επίλυσης προβλημάτων. και είναι δυνατό να οδηγήσει σε σοβαρές μορφές κακοποίησης. Το αντίδοτο είναι ο διάλογος, η καλή επικοινωνία και ο σεβασμός κανόνων από όλα τα μέλη της οικογένειας

2 comments:

bigggerbro said...

"2 στους 3 γονείς στη χώρα μας να ασκούν σωματική τιμωρία..."
Να τους κοπούν τα χέρια απ' τη ρίζα... Αλλά Ελλάδα είμαστε, να δω ποιος απ' τους 2 πιο πάνω γονείς θα συνειδητοποιήσει την αξία της προσπάθειας αυτής...

BarBonny said...

Πάνε οι παλιές καλές εποχές...