Tuesday 13 February 2007

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!


Ρώμη



Αγκαλιασμένο ζευγάρι ηλικίας τουλάχιστον 5.000 ετών έφεραν στο φως Ιταλοί αρχαιολόγοι (6/2/2007)

Το αγκαλιασμένο ζευγάρι της λίθινης εποχής που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στην Ιταλία δεν θα χωριστεί, αποφάσισαν οι αρχαιολόγοι κάνοντας ένα δώρο στη χώρα για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να απομακρύνουν από τον χώρο και να διατηρήσουν μαζί τα οστά του ζεύγους που είχε ταφεί πριν από τουλάχιστον 5.000 χρόνια αγκαλιασμένο.

Συνήθως κατά την εκταφή τα οστά απομακρύνονται ένα-ένα και αργότερα επανασυναρμολογούνται. Ωστόσο, οι αρχαιολόγοι έκριναν ότι θα ήταν ιεροσυλία να χωρίσουν το ζευγάρι έπειτα από τόσα χρόνια και γι' αυτό αποφάσισαν να αφαιρέσουν όλο το κομμάτι της γης, στο οποίο είναι θαμμένοι. Κατ' αυτόν τον τρόπο ο εδώ και χιλιάδες χρόνια εναγκαλισμός του ζεύγους θα διατηρηθεί ως την αιωνιότητα.

«Θέλουμε να τους διατηρήσουμε ακριβώς όπως ήταν όλον αυτόν τον καιρό μαζί» δήλωσε η αρχαιολόγος Έλενα Μενότι, η οποία είχε ανακοινώσει την ανακάλυψη των δύο σκελετών πριν από μία εβδομάδα.

Μετά την απομάκρυνσή του, το τμήμα γης στο οποίο είναι θαμμένο το ζεύγος, θα μεταφερθεί σε εργαστήριο για έρευνα και στη συνέχεια θα εκτεθεί σε ιταλικό μουσείο.

Από την έρευνα οι επιστήμονες ελπίζουν να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα, όπως τι προκάλεσε το θάνατο του ζευγαριού, εάν επρόκειτο για ξαφνικό θάνατο ή για μια τελετουργική θυσία. Επίσης, η έρευνα θα δώσεια απάντηση και στο ερώτημα εάν πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα ή για δύο άτομα του ίδιου φύλου.

news.in.gr

5 comments:

divine mitsakos said...

:)))))))

oKataFantasianSas said...

Romeo and Julian! Που λέει και μια...χμ..εκπαιδευτική ταινία...την οποία δεν έχω δει (γαμώτο!).

Ας μην σκεφτώ ότι μπορεί να αγκαλιάστηκαν από τον τρόμο...δεν μου κάθονται για πολύ του ρομαντισμού οι της λίθινης βρε παιδιά...τί λέτε κι εσείς;

divine mitsakos said...

άντε καλέ! μέσα στην απαισιοδοξία!
άσε που και να αγκαλιάστηκαν από τρόμο, τουλάχιστον δεν ήταν μόνοι!
παπαπα

Gonzo said...

Έχει πολύ μεγάλη σημασία αν ήταν του ίδιου ή διαφορετικού φύλου; Ό,τι και να ήταν και για οποιονδήποτε λόγο - ερωτικής φύσης ή όχι - κι αν βρέθηκαν αγκαλιασμένοι (ακόμα κι αν είναι στημένο κόλπο των μήντια λόγω Αγίου Βαλεντίνου) σε μια εποχή που όλοι τα βάζουμε με το διπλανό μας είναι ωραίο - και πολύ παρήγορο - το μήνυμα δύο ανθρώπων που αγκαλιάζονται.

kotopoulospaniola said...

Ti glukouli...