Tuesday 10 April 2007

Πάσχα Ελλήνων

Φέτος στην Ανάσταση ήταν ένας παπάς που όταν έλεγε το Χριστός Ανέστη, διέκοπτε τη λειτουργία κ φώναζε "ΚΑΜΠΑΝΑ!" στον καμπανοκρούστη, ο οποίος μάλλον έβλεπε κάποιο εορταστικό πρόγραμμα στην TV της εκκλησίας κ ξεχνούσε να την χτυπήσει (την καμπάνα, όχι την εκκλησία). Όταν, κατά τις 12.15, οι πιστοί της μαγειρίτσας άρχισαν να φεύγουν, ο πάτερ είπε: "Δεν θα φύγει κανείς, ακολουθεί σύντομη λειτουργία, θα έχουμε τελειώσει μέχρι τις 2 παρά τέταρτο". Οι πιστοί με το που το άκουσαν άρχισαν να απομακρύνονται πιο γρήγορα, σκέφτηκα ότι αν δεν μας ενημέρωνε για την ώρα λήξης, μπορεί κάποιοι να έμεναν λίγο ακόμη.
Λένε πως όποιος κοινωνήσει το βράδυ της Ανάστασης, οι αμαρτίες του συγχωρούνται όσο μεγάλες κ αν είναι (ακόμα κ αν είναι 3 ίντσες?). Για μερικά δευτερόλεπτα πέρασε από το μυαλό μου να μείνω κ να κοινωνήσω, αλλά μετά θυμήθηκα πως ούτε είχα νηστέψει ούτε θα σταμάταγα να αμαρτάνω (απλά θα το έκανα για να μηδενίσω το κοντέρ). Έτσι παρέμεινα κ φέτος μέσα στο βούρκο της αμαρτίας κ πορεύτηκα προς τη μαγειρίτσα, η οποία ήταν ΚΟΛΑΣΗ!

3 comments:

unapatatras said...

κι ακοινώνητο σ' αγαπάμε.
μη σου πω πιότερο.

όλο λόγια ο παπάς όμως. δεν πέταξε κανένα δίχτυ να παγιδέψει τους πιστούς, να γίνει τζερτζελές...

θα μπορούσε να προτείνει ο χριστούδουλος ένα είδος πικ-νικ στης εκκλησιάς την πόρτα το μέγα σάββατο, όπου οι πιστοί θα καταφτάνουν με τις λαμπάδες, τα βεγγαλικά και τα τσουκάλια τους, και, αφού η τιβί όλο κάτι αηδίες παίζει τις άγιες εκείνες ώρες, μετά τους ασπασμούς, θα κάθονται εκεί δα να τρώνε τη μαγειρίτσα ακούγοντας τον παπά να ψέλνει, να 'χει κι αυτός παρέα μέχρι τις δύο παρά τέταρτο. απορώ πώς δεν το σκέφτηκε κανείς νωρίτερα!

BarBonny said...

Κατα-πληκτική (< κατά της πλήξης)ιδέα, πρέπει να την προτείνουμε στον πατέρα της Ορθοδοξίας απασδήπατα!!!

kosmogyrismenos said...

τι να πω: η ζέστη, η μαγειρίτσα, τα λόγια του παπά!