Wednesday 21 February 2007

κάλλιο πέντε...

έλειψα σχεδόν πέντε μέρες...
η ώρα είναι πέντε...
είναι σημαδιακό!

[εισαγωγή για ανυποψίαστους μεταφραγμένους]
το λοιπόν, για τους μη γνωρίζοντες, δεξιά στη σελίδα των μεταφραγμένων, εκεί κάτω από τους μεταφραγμένους, στα αγαπημένα μας, υπάρχουν μερικά λινκ για άλλα μπλόγκια. ένα από αυτά είναι τα καπέλα στα φώτα. εκεί λοιπόν χάζευα, ενώ είχα αποφασίσει να διακόψω τη μετάφραξη και να την πέσω γιατί έχω και γραφείο αύριο, όταν κόλλησα με το παιχνίδι των 5 στοιχείων/στοιχειών διαφόρων μπλόγκερ. τι θα πει αυτό; σα σκυταλοδρομία, καλεί ο ένας τον άλλο να βγάλει στη φόρα 5 πράματα. ο καθείς ό,τι προαιρείται. τα πέντε του μητσάκου -που μου παρέδωσε τη σκυτάλη- τα βλέπετε εδώ
[τέλος εισαγωγής]

έχουμε και λέμε λοιπόν:
1/πατατράς με "βάφτισε" ένα γαλλόπουλο (πού χάθηκε αυτή η ψυχή άραγε;) ενώ ανακαινίζαμε έναν ανεμόμυλο ένα καλοκαίρι κάπου στη νότια γαλλία -έχω και μάρτυρες, ήταν και το μπαρμπόνι εκεί- με το οποίο ήμουν τσιμπημένη ;-) σημαίνει κάτι σε πατατράκ. μου το έκανε και μπλουζάκι, χειροποίητο -ήτο και καλλιτέχνης- που έλεγε κάτι σαν "attention, vous etes au chemin de l' imprevisible patatras"
(από πίσω έγραψε "tu aimes mon trou?" - δεν θα επεξηγήσω ούτε θα επεκταθώ, γαλλομαθείς-ξεγαλλομαθείς, αφήστε τους ν' αναρωτιούνται χαχαχαχα!)
2/κωλοβαράω ασυστόλως (στο ίντερνετ και όχι μόνο) και μένει μονίμως πίσω η δουλειά που αγαπάω και ο ύπνος που λατρεύω (επίσης το σπίτι μου είναι ένα αχούρι, το γραφείο και η ζωή μου εν γένει το ίδιο). είμαι επιρρεπής στο να μαλακίζομαι. και να αγχώνομαι. και να με σιχαίνομαι. και μετά να παίρνω βαθιές ανάσες, να χαλαρώνω και ξανά από την αρχή. μαζοχισμό να το πω με μια λέξη;
3/υπόσχομαι δημοσίως ότι δε θα σας ξανακλάσω όλους έτσι άσχημα επειδή τα 'χω κάνει μαντάρα με την οργάνωση του χρόνου (και του όποιου μυαλού) μου, αλλά ποστάρω παρόλ' αυτά στις πέντε το πρωί. -σας ευχαριστώ για την αγάπη σας :-)
4/δε μ' αρέσει να κάνω πειράματα στις τρίχες της κεφαλής μου. θα τις παρακολουθήσουμε να ασπρίζουν σιγά-σιγά και να αυξομειώνεται το μήκος τους +/- λίγους πόντους. (εξαιρούνται οι απόκριες).
5/εναλλακτικά νικ μου είναι τα εξής δύο (ευγενική προσφορά της αγαπημένης μου ξενιτεμένης αδερφής):
α) πατρακός (από το πατακός )
β) ακαπάτρα (από το ακαμάτρα)

και παραδίνω τη σκυτάλη κι ας την κάνουν ό,τι θενε στους:
barbonny, frosoula, kosmogurismenos, pink revolution, tifoeus

5 comments:

Λίτσα said...

Στις 5 το πρωί ε? Έπινα τον δεύτερο καφέ εκείνη την ώρα. Και ΕΙΧΕΣ ΤΟ ΣΗΜΑ "ΛΕΙΠΩ" ΣΤΟ Google (κι εγώ το ίδιο είχα θα μου πεις, but that's irrelevant).
Καλημέρα (ωραία η πεντάς, έχω να θέσω).

The Motorcycle boy said...

Επειδή μπορεί να το διαβάζει και κανένας που δεν σε ξέρει να προσθέσω οτι έχεις το καταπληκτικότερο χαμόγελο του κόσμου -διαπιστωμένο και πενταπλοτσεκαρισμένο.
Υ.Γ.: Με το μπαρμπόνι ήσουνα τσιμπημένη;

unapatatras said...

όχι, το μπαρμπόνι είναι για τσίμπημα μεν, αλλά εγώ ήθελα το μελαχρινό γαλλόπουλο με τα γυαλάκια! είχαμε ανταλλάξει και τι-σερτ, του έδωσα ένα Gatorade και μου έδωσε ένα Ricard (τότε δεν τα είχα σε υπόληψη τα πορτοκαλοπράσινα και το έδωσα ελαφρά τη καρδία για να πάρω το μαύρο κατράμι :)

και τώρα πάω να συνεχίσω να βάζω τις φωνές που γύρισα και μου το διαλύσανε το μαγαζί!!!!
πατρακός στράικς μπακ!

BarBonny said...

Και ξαναλέω: ma petite pataras, you are so...je ne sais quoi!
PS: He will always have γκατοράντ...

unapatatras said...

ε ουί!
ε ον ετέ τους αντοράμπλ!
κελκεζάν παρ εξελάνς!